Omše za ochranu života pokračujú od marca v Košickej arcidiecéze

03.03.2013 Bratislava

Bratislava 3. marca (TASR) - Od začiatku tohto roka sa na Slovensku denne slúži svätá omša na úmysel šírenia kultúry života. Do tejto iniciatívy sa zapojili jednotliví biskupi Slovenska so svojimi kňazmi, pričom každý mesiac sa omše slúžia v inej diecéze.

Zámerom iniciatívy je slúžiť denne aspoň jednu svätú omšu za ochranu života od počatia ako protiváhu voči denne konanému zlu namierenému proti životu a ľudskej dôstojnosti.

Iniciatívu začali v januári tohto roku v Spišskej diecéze, vo februári pokračovala v Bratislavskej arcidiecéze.

Od 1. marca iniciatívu svätých omší na úmysel ochrany života od počatia prebrala Košická arcidiecéza, prvá sa uskutočnila v Kňazskom seminári v Košiciach. V dňoch 12. - 15. marca bude na tento úmysel sláviť omše aj košický arcibiskup - metropolita Mons. Bernard Bober. Okrem Košíc sa počas mesiaca marec budú slúžiť sv. omše aj v Prešove, Bardejove, Humennom, Michalovciach a Lipanoch.

Mesiac marec bude celkove bohatý aj na ďalšie pro-life aktivity súvisiace s kampaňou ku Dňu počatého dieťaťa - 25. marcu. Uskutočnia sa v rôznych častiach Slovenska, napríklad pochody za život budú v Bratislave, Banskej Bystrici a Košiciach, konferencia Vyber si život sa uskutoční v Rajeckých Tepliciach. Aktivisti pro-life organizácií budú v marci rozdávať biele stužky ako symbol úcty k životu od počatia.

Najvýznamnejšou pro-life akciou v SR bude tento rok Národný pochod za život, ktorý sa bude konať 22. septembra v Košiciach, informovali o tom Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska (TK KBS) a Fórum života, o. z.
 

Vyberte región